File bijele ribe s gljivama i rajčicom

  • 80 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
File bijele ribe s gljivama i rajčicom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti file bijele ribe s gljivama i rajčicom.

Mnogi se žale kako riba nije zasitna i kako su pola sata nakon ručka gladni. E pa dosjetili smo se mi načinu kako i to promijeniti – riba je u ovom slučaju popraćena namirnicama poput krumpira, gljiva i rajčica koje će Vam zasigurno dati osjećaj sitosti.

File bijele ribe s gljivama i rajčicom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti file bijele ribe s gljivama i rajčicom. - bijela riba ((fileta)), krumpir, luk, češnjak, šampinjoni, sjeckana rajčica, bijelo vino, peršin (sjeckani), maslac, glatko brašno, riblji temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega krumpir ogulimo i narežemo na kockice, šampinjone očistimo i narežemo na ploške, luk nasjeckamo, a češnjak narežemo na tanke listiće. ; U vatrostalnu posudu ulijemo malo maslinovog ulja, po njemu rasporedimo krumpir, te začinimo solju i paprom. ; Zatim preko krumpira posipamo sjeckani luk i češnjak, složimo šampinjone narezane na ploške, prekrijemo filetima bijele ribe i sve zajedno prelijemo sjeckanom rajčicom. ; Potom sve zajedno prelijemo bijelim vinom, po potrebi začinimo solju i paprom i posipamo sjeckanim peršinom. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 30 minuta. ; Pred kraj pečenja u tavi rastopimo maslac, dodamo glatko brašno i kratko ga pržimo dok ne počne dobivati svjetlo smeđu boju. ; Zatim uz stalno miješanje pjenjačom, postupno ulijevamo riblji temeljac dok ne dobijemo jednoličnu kremastu smjesu. ; Dobiveni umak začinimo solju, prelijemo ga preko sastojaka u vatrostalnoj posudi, te sve zajedno vratimo u pećnicu na istu temperaturu još 30-ak minuta, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega krumpir ogulimo i narežemo na kockice, šampinjone očistimo i narežemo na ploške, luk nasjeckamo, a češnjak narežemo na tanke listiće.
  2. U vatrostalnu posudu ulijemo malo maslinovog ulja, po njemu rasporedimo krumpir, te začinimo solju i paprom.
  3. Zatim preko krumpira posipamo sjeckani luk i češnjak, složimo šampinjone narezane na ploške, prekrijemo filetima bijele ribe i sve zajedno prelijemo sjeckanom rajčicom.
  4. Potom sve zajedno prelijemo bijelim vinom, po potrebi začinimo solju i paprom i posipamo sjeckanim peršinom. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 30 minuta.
  5. Pred kraj pečenja u tavi rastopimo maslac, dodamo glatko brašno i kratko ga pržimo dok ne počne dobivati svjetlo smeđu boju.
  6. Zatim uz stalno miješanje pjenjačom, postupno ulijevamo riblji temeljac dok ne dobijemo jednoličnu kremastu smjesu.
  7. Dobiveni umak začinimo solju, prelijemo ga preko sastojaka u vatrostalnoj posudi, te sve zajedno vratimo u pećnicu na istu temperaturu još 30-ak minuta, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.95
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: