File lososa s povrćem i umakom od zelenog papra

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
File lososa s povrćem i umakom od zelenog papra
U našem video receptu saznajte kako pripremiti file lososa s povrćem i umakom od zelenog papra.

Meso lososa sadrži visokovrijedne bjelančevine, vitamine B kompleksa, fosfor, selen i omega-3 masne kiseline, a s dodatkom povrća i finog umaka od zelenog papra čini izuzetno dobar i zdrav obrok.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Brokulu narežemo na cvijetiće, mrkvu na kolutove, a iz fileta lososa izvadimo preostale kosti, narežemo ga na duguljaste odreske i posolimo.
  2. U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo mrkvu i kuhamo ju na laganoj vatri. Nakon 10 minuta dodamo cvijetiće brokule i kuhamo još 5 minuta.
  3. Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo narezane filete lososa, posoljenom stranom prema dolje, i pržimo ih po prilici 2 minute sa svake strane.
  4. U drugu tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  5. Zatim dodamo brašno i pržimo ga 1 minutu, miješajući pjenjačom. Potom ulijemo povrtnu juhu i mlijeko, stalno miješajući pjenjačom da ne ostanu grudice.
  6. Kad se umak malo zgusnuo dodamo zeleni papar i postupno dodajemo naribani sir i miješamo pjenjačom da se rastopi i poveže s umakom.
  7. Kuhano povrće ocijedimo i rasporedimo na tanjure, dodamo pržene filete lososa, prelijemo umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: