File od pastrve s pancetom i šparogama

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
File od pastrve s pancetom i šparogama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti file od pastrve s pancetom i šparogama.

Pastrva živi u brzacima, hladnim jezerima i na ušćima rijeka u more. Izvor je esencijalnih ribljih ulja, omega-3 masne kiselina i bogat je izvor proteina. Ovo ukusno i vizualno atraktivno jelo savršeno je predjelo ribljem ručku ili večeri. U slast!

File od pastrve s pancetom i šparogama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti file od pastrve s pancetom i šparogama. - riba pastrva, slanina, šparoge (iz staklenke), češnjak, luk, rajčice pelati, ulje, sol i papar, Filete pastrva otvoreno posložimo na radnu površinu ispred sebe, posolimo i paprimo. ; Šparoge kratimo na polovice i po nekoliko komada zajedno umatamo u filete pastrva koje još pojedinačno omotamo sa po jednom tankom ploškom pancete. ; Svitke od fileta pastrva slažemo u namašćenu posudu za pečenje i stavljamo peći u pećnicu na srednju razinu, na 200°C oko 20 minuta. ; Za to vrijeme radimo umak od rajčice. U tavi na ulju popržimo sitno sjeckani luk dok ne postane staklast. Dodajemo sitno sjeckani češnjak, kratko promiješamo, dodamo rajčicu pelati i kuhamo dok umak ne reducira. ; Pečene svitke od pastrva serviramo u tanjuru na umaku od rajčice.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Filete pastrva otvoreno posložimo na radnu površinu ispred sebe, posolimo i paprimo.
  2. Šparoge kratimo na polovice i po nekoliko komada zajedno umatamo u filete pastrva koje još pojedinačno omotamo sa po jednom tankom ploškom pancete.
  3. Svitke od fileta pastrva slažemo u namašćenu posudu za pečenje i stavljamo peći u pećnicu na srednju razinu, na 200°C oko 20 minuta.
  4. Za to vrijeme radimo umak od rajčice. U tavi na ulju popržimo sitno sjeckani luk dok ne postane staklast. Dodajemo sitno sjeckani češnjak, kratko promiješamo, dodamo rajčicu pelati i kuhamo dok umak ne reducira.
  5. Pečene svitke od pastrva serviramo u tanjuru na umaku od rajčice.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.77
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: