Filet bijele ribe u umaku od pjenušca

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Filet bijele ribe u umaku od pjenušca
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete bijele ribe u umaku od pjenušca.

U ovo blagdansko vrijeme ne moramo samo ispijati pjenušac, već njime možemo i oplemeniti umak kojim ćemo preliti ukusne pržene filete bijele ribe.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Filete bijele ribe osušimo, očistimo od preostalih kostiju i narežemo na manje komade, brokulu natrgamo na cvijetiće, a mrkvu naribamo na ploške.
  2. U lonac s vrelom vodom stavimo pripremljeno povrće, začinimo povrtnim dodatkom jelima, dodamo polovicu maslaca i kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
  3. Za to vrijeme filete ribe začinimo solju i stavimo pržiti u tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja.
  4. Nakon dvije, tri minute filete okrenemo na drugu stranu i pržimo ih još toliko.
  5. Zatim u tavu ulijemo pjenušac i pustimo da kuha dvije, tri minute.
  6. Potom riblje filete izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo majčinu dušicu, mljevenu crvenu papriku, preostali maslac, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kada zavri maknemo s vatre.
  7. Kada se umak malo ohladi začinimo ga bijelim paprom, dodamo žumanjke i miješamo pjenjačom dok ne dobijemo jednoličan umak.
  8. Kuhano povrće ocijedimo i stavimo na tanjur, kraj njega složimo pržene komade ribe i prelijemo ih gotovim umakom, posipamo ih s malo crvenog papra u zrnu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.89
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: