Filet morskog psa u aluminijskoj foliji

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Filet morskog psa u aluminijskoj foliji
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filet morskog psa u aluminijskoj foliji.

Atraktivno jelo za one koji vole fascinirati svoje goste. Na stol stižu male lađice od aluminijske folije, a kada se otvore: u njima file morskog psa, inćuni s kaparima i masline, a sve to pliva u maslinovom ulju i limunovom soku. Mljac!

Filet morskog psa u aluminijskoj foliji - U našem video receptu saznajte kako pripremiti filet morskog psa u aluminijskoj foliji. - morski pas, masline (crne i zelene), limun, inćuni (s kaparama), maslac, bijelo vino, maslinovo ulje, sol, papar, Odreske morskog psa posolimo, popaprimo, premažemo maslinovim uljem i položimo na listove alu-folije. ; Zatim od alu-folija oblikujemo lađice podižući im rubove te ih slažemo jednu do druge u vatrostalnu posudu. ; U tavi rastopimo maslac, dodamo iskoštene te prepolovljene crne i zelene masline, pirjamo 2-3 minute i ulijemo vino. ; Kada vino zavrije ostavimo da malo reducira, te njime prelijemo odreske. ; Na odreske zatim položimo po jedan kolut limuna, dodamo po maslinu, slani file inćuna s kaparom te čvrsto zatvaramo lađice od folije, da tijekom pečenja spriječimo curenje sokova. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na srednju razinu, na 200°C, po prilici 20 minuta. ; Poslužimo vruće i zatvoreno tako da svaki gost sam otvori svoju lađicu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Odreske morskog psa posolimo, popaprimo, premažemo maslinovim uljem i položimo na listove alu-folije.
  2. Zatim od alu-folija oblikujemo lađice podižući im rubove te ih slažemo jednu do druge u vatrostalnu posudu.
  3. U tavi rastopimo maslac, dodamo iskoštene te prepolovljene crne i zelene masline, pirjamo 2-3 minute i ulijemo vino.
  4. Kada vino zavrije ostavimo da malo reducira, te njime prelijemo odreske.
  5. Na odreske zatim položimo po jedan kolut limuna, dodamo po maslinu, slani file inćuna s kaparom te čvrsto zatvaramo lađice od folije, da tijekom pečenja spriječimo curenje sokova.
  6. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na srednju razinu, na 200°C, po prilici 20 minuta.
  7. Poslužimo vruće i zatvoreno tako da svaki gost sam otvori svoju lađicu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 35
Rating: 4.43
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: