Fileti bijele ribe s gratiniranom rajčicom

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Fileti bijele ribe s gratiniranom rajčicom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete bijele ribe s gratiniranom rajčicom.

Panceta (it. pancetta) je trajni suhomesnati proizvod dobiven tehnološkim procesom koji obuhvaća soljenje, sušenje, zrenje i dimljenje. Budući da ste to sad naučili, pogledajte naš filmić i naučite kako pripremiti ovo ukusno jelo.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Rajčice operemo, očistimo i narežemo na ploške debljine 1,5 centimetra, sok od limuna iscijedimo, sir goudu naribamo, pancetu narežemo na trakice, a filete bijele ribe na komade.
  2. Narezane riblje filete premjestimo u odgovarajuću posudu, posipamo ih sjeckanim peršinom, prelijemo s malo maslinovog ulja, pokapamo sokom od limuna, posolimo i ostavimo da se mariniraju 30-ak minuta.
  3. Za to vrijeme u zdjelu s naribanim sirom dodamo krušne mrvice i izmiješamo sastojke.
  4. Na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, rasporedimo ploške rajčica, nadjenemo ih mješavinom sira i krušnih mrvica i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 230°C, 12-13 minuta.
  5. 5-6 minuta prije kraja gratiniranja rajčica, u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo trakice pancete i marinirane komade ribe i pečemo ih s obiju strana na srednje jakoj vatri.
  6. Gratinirane rajčice i prženu ribu s pancetom rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.93
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: