Fileti bijele ribe s umakom od celera

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Fileti bijele ribe s umakom od celera
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete bijele ribe s umakom od celera.

Pohani fileti bijele ribe s ukusnim umakom od celera, je zaista ukusan i zdrav obrok. Ako ste sladokusac i želite probati ovo jelo, pogledajte priloženi video i naučite kako se priprema.

Fileti bijele ribe s umakom od celera - U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete bijele ribe s umakom od celera. - bijela riba (fileta), luk, korijen celera, glatko brašno, jaje, klice kresa, kapare, vrhnje za kuhanje, maslinovo ulje, muškatni oraščić, sol i papar ((bijeli)), U ugrijanu tavu ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, korijen celera narezan na kockice, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće potpuno ne omekša. ; Za to vrijeme u zdjelu s umućenim jajima dodamo klice kresa, posolimo i izmiješamo. ; Zatim u čistu tavu propasiramo omekšalo povrće, začinimo ga naribanim muškatnim oraščićem, ulijemo vrhnje za kuhanje i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 3-4 minute. ; Potom dodamo kapare, promiješamo, poklopimo i gotov umak maknemo s vatre. ; Filete bijele ribe narežemo na manje komade, začinimo ih solju i bijelim paprom, uvaljamo u brašno, umočimo u umućena jaja, stavimo u tavu na vruće maslinovo ulje i pržimo s obje strane do zlatno žute boje. ; Pržene komade ribe izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, premjestimo na tanjur, dodamo umak od celera i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U ugrijanu tavu ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, korijen celera narezan na kockice, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće potpuno ne omekša.
  2. Za to vrijeme u zdjelu s umućenim jajima dodamo klice kresa, posolimo i izmiješamo.
  3. Zatim u čistu tavu propasiramo omekšalo povrće, začinimo ga naribanim muškatnim oraščićem, ulijemo vrhnje za kuhanje i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 3-4 minute.
  4. Potom dodamo kapare, promiješamo, poklopimo i gotov umak maknemo s vatre.
  5. Filete bijele ribe narežemo na manje komade, začinimo ih solju i bijelim paprom, uvaljamo u brašno, umočimo u umućena jaja, stavimo u tavu na vruće maslinovo ulje i pržimo s obje strane do zlatno žute boje.
  6. Pržene komade ribe izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, premjestimo na tanjur, dodamo umak od celera i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: