Fileti brancina u lisnatom tijestu

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Fileti brancina u lisnatom tijestu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete brancina u lisnatom tijestu.

Jako fino i kreativno jelo koje se vrlo brzo može naći i na vašim stolovima. Pogledajte video, skočite do ribarnice i na posao!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ribe očistimo od ljusaka i utrobe, operemo ih, osušimo i filetiramo. Zatim iz fileta izvadimo preostale kosti i posolimo ih, a ljutiku nasjeckamo.
  2. Na radnu površinu stavimo list tankog tijesta za savijače, a u zdjelicu ulijemo 100 ml maslinovog ulja, protisnemo češnjak, dodamo sušenu majčinu dušicu, sjeckani peršin i izmiješamo sastojke.
  3. Dobivenom mješavinom premažemo list tijesta, preko nje položimo drugi list te i njega premažemo mješavinom.
  4. Potom listove tijesta prerežemo napola, na svaku polovicu položimo po filet ribe, rubove savijemo prema sredini i ribu s tijestom savijemo u svitak.
  5. Tako pripremljene svitke stavimo u vatrostalnu posudu, premažemo ih maslinovim uljem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 12-13 minuta.
  6. Za to vrijeme u ugrijani lonac stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  7. Potom dodamo sjeckanu ljutiku, posolimo ju, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri dok malo ne omekša. Nakon 3-4 minute ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari.
  8. Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo da se umak malo zgusne, a potom ga maknemo s vatre.
  9. Pečene riblje svitke izvadimo iz pećnice i prerežemo ih napola, na tanjure rasporedimo umak, svitke položimo preko umaka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 49
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: