Fileti kornatske hame na posteljici od patlidžana i mente

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Fileti kornatske hame na posteljici od patlidžana i mente
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete kornatske hame na posteljici od patlidžana i mente.

Hama ili krb je autohtona jadranska bijela riba, okusa sličnog brancinu, može težiti više od 100 kg i narasti dulja od 2 metra, a ukoliko ju ne možete nabaviti preporučamo da upotrijebite neku drugu čvrstu bijelu ribu, poput orade ili brancina.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ribu očistimo, operemo, osušimo, filetiramo i izvadimo preostale kosti, a limunov sok iscijedimo.
  2. Filete položimo na tanjur, posolimo ih, prelijemo polovicom limunovog soka i maslinovim uljem te ostavimo da se mariniraju.
  3. Za to vrijeme oprane patlidžane narežemo na prutiće debljine 1 cm, stavimo ih u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja i pržimo ih sa svih strana na srednje jakoj vatri, po potrebi dolijevajući ulje.
  4. Nakon 10-ak minuta dodamo listiće mente, protisnemo češnjak, posipamo ih krušnim mrvicama, prelijemo preostalim limunovim sokom, promiješamo i premjestimo u prikladnu posudu.
  5. Zatim filete ribe osušimo i nožem ih zarežemo po koži te ih stavimo pržiti u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, kožom prema dolje.
  6. Nakon 2 ½ minute filete okrenemo i pržimo još minutu.
  7. Na tanjure rasporedimo pržene prutiće patlidžana, preko njih stavimo filete ribe i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: