Fileti oslića u pikantnom umaku

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Fileti oslića u pikantnom umaku

Da je oslić podcijenjena riba uvjerit će se svatko tko pripremi ovo jelo. Fino bijelo meso u pikantnom umaku od svježe ljute paprike, rajčice, češnjaka i bijelog vina, jelo je koje ćete zbog odličnog ukusa, brze priprave i nevelikog financijskog uloga često pripremati.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Filete oslića operemo, ocijedimo, osušimo, posolimo, uvaljamo u brašno i pržimo na mješavini maslinovog i običnog ulja, na laganoj vatri do zlatno žute boje.
  2. Na dasci nasjeckamo čili papričicu, premjestimo u zdjelicu, dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin i izmiješamo.
  3. Pržene filete oslića izvadimo iz tave i odložimo na toplo mjesto.
  4. Na ostatak masnoće dodamo mješavinu čilija, češnjaka i peršina, malo maslinovog ulja, podlijemo bijelim vinom i kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute.
  5. Zatim dodamo pasiranu rajčicu, šećer, po potrebi malo vode (da umak ne bude previše gust) i pržene filete oslića.
  6. Čim umak zavrije protresemo posudu i maknemo s vatre.
  7. Ribu posložimo na tanjure, prelijemo umakom i poslužimo toplu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: