Fileti pastrve sa šampinjonima

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Fileti pastrve sa šampinjonima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete pastrve sa šampinjonima.

Potočna pastrva živi u hladnim i kisikom bogatim planinskim potocima i rijekama, od Pirinejskog poluotoka do Urala na istoku i Skandinavije na sjeveru. Budući da potoci uglavnom prolaze kroz šume, a u njima rastu gljive, naše pastrve su putem nabrale nešto svježih gljiva i dozvolile nam da ih pripremimo s njima.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pastrve očistimo i filetiramo, šampinjone očistimo i prepolovimo, luk narežemo na veće komade, a vlasac nasjeckamo.
  2. U tavu na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezani luk i prepolovljene šampinjone i pržimo ih na srednje jakoj vatri.
  3. Nakon 3-4 minute dodamo začinjeni maslac i polovicu sjeckanog vlasca, sastojke promiješamo i stavimo ih na stranu.
  4. U tavu ulijemo još malo ulja, dodamo filete pastrve i pržimo ih sa svake strane dvije minute.
  5. Na tanjure rasporedimo šampinjone i luk, preko njih stavimo filete pastrve, posipamo preostalim sjeckanim vlascem, začinimo solju i paprom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 3.75
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: