Fileti skuše s blitvom i krumpirom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Fileti skuše s blitvom i krumpirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete skuše s blitvom i krumpirom.

Papa se skuša, vino se kuša i puna je buša.

Fileti skuše s blitvom i krumpirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete skuše s blitvom i krumpirom. - riba skuša, blitva, krumpir, češnjak, brašno, ulje, maslinovo ulje, sol i papar, Skuše očistimo od škrga i iznutrica, dobro operemo i osušimo kuhinjskom krpom. ; Oko stražnjeg djela glave načinimo rez, te od glave prema repu, uz rebra, nožem skidamo file u jednom komadu uz jednu stranu kralježnice. ; Zatim ribu okrenemo i ponovimo prvi korak kako bismo skinuli i drugi file. ; Blitvu i krumpir očistimo i operemo. Krumpir narežemo na kocke i stavimo kuhati u posoljenu hladnu vodu. ; Nakon 15-ak minuta dodamo blitvu, na listiće narezan češnjak, malo maslinovog ulja i sve zajedno kuhamo još 5-7 minuta. ; Za to vrijeme, filete ribe začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno (višak brašna otresemo), te prvo mesnom stranom prema dolje, pržimo u tavi na malo vrućeg ulja. ; Filete skuše pržimo sa svake strane dvije, tri minute. ; Gotove filete ocijedimo i poslužimo na tanjure s kuhanom blitvom i krumpirom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Skuše očistimo od škrga i iznutrica, dobro operemo i osušimo kuhinjskom krpom.
  2. Oko stražnjeg djela glave načinimo rez, te od glave prema repu, uz rebra, nožem skidamo file u jednom komadu uz jednu stranu kralježnice.
  3. Zatim ribu okrenemo i ponovimo prvi korak kako bismo skinuli i drugi file.
  4. Blitvu i krumpir očistimo i operemo. Krumpir narežemo na kocke i stavimo kuhati u posoljenu hladnu vodu.
  5. Nakon 15-ak minuta dodamo blitvu, na listiće narezan češnjak, malo maslinovog ulja i sve zajedno kuhamo još 5-7 minuta.
  6. Za to vrijeme, filete ribe začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno (višak brašna otresemo), te prvo mesnom stranom prema dolje, pržimo u tavi na malo vrućeg ulja.
  7. Filete skuše pržimo sa svake strane dvije, tri minute.
  8. Gotove filete ocijedimo i poslužimo na tanjure s kuhanom blitvom i krumpirom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: