Fileti tune s grilla na salati s narančom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Fileti tune s grilla na salati s narančom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete tune s grilla na salati s narančom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Povrće operemo i očistimo. Zatim celerovu stabljiku narežemo na kockice, rotkvicu i komorač na listiće, a listove salate natrgamo.
  2. Sada, u čistu zdjelu ulijemo maslinovo ulje, malo bijelog vinskog octa, posolimo, popaprimo i izmiješamo. Zatim u mješavinu ulja i octa dodamo iscijeđeni sok od naranče, još jednom izmiješamo, dodamo listove salate i preko njih dodamo ostalo narezano povrće.
  3. Drugu naranču zatim filetiramo, čiste filete naranče stavljamo u salatu, a nekoliko komada odvojimo na stranu za dekoraciju.
  4. Sada filete tune stavimo na radnu površinu, lagano ih posolimo, pokapamo maslinovim uljem i s nauljene strane stavljamo peći na vruću grill tavu. Nakon 1.5 minute odreske posolimo i s gornje strane, okrenemo ih i pečemo još toliko, a zatim ugasimo vatru.
  5. Sada u tanjur za posluživanje dodamo pripremljenu salatu, nekoliko narezanih mini rajčica, nekoliko maslina, malo kapara i svježe sjeckani peršin.
  6. Zatim preko salate složimo pečene filete tune, preko svakog fileta stavimo po jednu filetiranu naranču, popaprimo, prelijemo maslinovim uljem i balzamičkom kremom te jelo poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 48
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: