Fina juha s povrćem, tjesteninom i mortadelom

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Fina juha s povrćem, tjesteninom i mortadelom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti finu juhu s povrćem, tjesteninom i mortadelom.

Radi očuvanja nutritivno vrijednih sastojaka, dovoljno je da se blitva kuha 5-7 minuta, a koliko se kuhaju preostali sastojci za ovu finu juhicu, saznajte sami.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mortadelu narežemo na trakice, blitvu operemo, očistimo i grubo narežemo, a listiće bosiljka i luk nasjeckamo.
  2. U lonac ulijemo povrtnu juhu, dodamo narezanu blitvu, trakice mortadele, sjeckani luk i bosiljak, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
  3. Zatim dodamo tjesteninu za juhu i kuhamo ju 4-5 minuta da bude „al dente“.
  4. Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo naribani sir parmezan, sjeckani peršin i pjenjačom izmiješamo sastojke.
  5. Potom u juhu dodamo grašak iz konzerve, mješavinu vrhnja za kuhanje i parmezana, kockice maslaca, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri još 3-4 minute.
  6. Juhu rasporedimo u tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Rating: 3.4
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: