Fini uskršnji doručak

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Fini uskršnji doručak
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fini uskršnji doručak.

Obično se za uskršnji doručak jede šunka u kruhu, jaja, slanina i mladi luk. No što se dobije ako se svi ti sastojci pomiješaju i ispeku u pećnici? Pa jako fini uskršnji doručak!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Peciva narežemo na kocke, premjestimo ih u zdjelu, posolimo, prelijemo mlijekom i ostavimo da se moče 30-ak minuta.
  2. Za to vrijeme šunku narežemo na kockice, dva mlada luka na tanke kolutiće, a slaninu nasjeckamo.
  3. Zatim u ugrijanu tavu stavimo sjeckanu slaninu, bijeli dio mladog luka, posolimo, promiješamo i pržimo bez masnoće 2-3 minute.
  4. Potom u zdjelu s namočenim pecivima dodamo zeleni dio mladog luka, majčinu dušicu, svježa jaja, kockice šunke, prženu slaninu i luk, popaprimo i sastojke dobro izmiješamo.
  5. Dobivenu smjesu premjestimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu za terine, poravnamo, prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 50-ak minuta.
  6. Jelo izvadimo iz kalupa, pričekamo da se malo ohladi, narežemo na kriške i poslužimo s tvrdo kuhanim jajima i preostalim mladim lukom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 9
Rating: 3.56
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: