Firentinski sendvič sa špinatom, jajem i pancetom

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Firentinski sendvič sa špinatom, jajem i pancetom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti firentinski sendvič sa špinatom, jajem i pancetom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U ugrijanu tavu stavimo maslac, protisnemo režnjeve češnjaka, sastojke promiješamo i čim češnjak počne puštati miris dodamo smrznuti špinat u listićima. Špinat začinimo s mediteranskim začinima, po potrebi dolijemo koju kap maslinovog ulja. Špinat pirjamo 7-8 minuta.
  2. Pancetu narežemo na kratke ploške, u ugrijanu tavu ulijemo malo ulja i na tavu slažemo pancetu jednu do druge, preko pancete razbijemo jedno jaje. Za to vrijeme na limu za pečenje stavimo kriške kruha, na koje stavimo pirjani špinat.
  3. Kada se bjelanjak stvrdnuo stavimo jaja na oko zajedno s pancetom na špinat. Preko svakog jaja stavimo krišku punomasnog sira. Ovako pripremljene sendviče stavimo u pećnicu zagrijanu na 200°C, 4-5 minuta.
  4. Pečene sendviče ukrasimo s pokojim listićem bosiljka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.93
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: