Fiš paprikaš

  • 110 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Fiš paprikaš
Saznajte kako pripremiti fiš paprikaš u našem video receptu.

Šaranovo tijelo može biti veliko od 50 do 100 cm, a može živjeti i do 30 godina života. No to nije pomoglo ovom šaranu, koji je svoj život žrtvovao za ovo prefino jelo.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk, češnjak i korijen peršina očistimo i nasjeckamo, šarana očistimo, odrežemo mu glavu i rep, a tijelo narežemo na odreske debljine 2 cm.
  2. U lonac iznad vatre, na 4-5 žlica ugrijanog ulja, dodamo narezano povrće, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
  3. Nakon 15-ak minuta dodamo glavu i rep šarana, listove lovora, ljutu papričicu, ulijemo 1 l vode, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 60 minuta.
  4. Zatim izvadimo glavu, rep, listove lovora i ljutu papričicu, a povrće u loncu izradimo štapnim mikserom.
  5. Potom umiješamo koncetrat rajčice i mljevenu crvenu papriku, dodamo odreske šarana i novu ljutu papričicu, posolimo, ulijemo bijelo vino i kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta, povremeno protresajući lonac.
  6. Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo široke rezance i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
  7. Komade kuhane ribe rasporedimo u tanjure, prelijemo ih juhom i poslužimo s kuhanom tjesteninom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:110minuta

Najnovije zanimljivosti: