Flambirane banane s kremom od kiselog vrhnja i meda

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Flambirane banane s kremom od kiselog vrhnja i meda
U našem video receptu saznajte kako pripremiti flambirane banane s kremom od kiselog vrhnja i meda.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U ugrijanu tavu iznad vatre stavimo na kockice narezan maslac i pričekamo da se malo rastopi.
  2. Zatim na maslac dodamo smeđi šećer i povremeno miješajući čekamo da se šećer rastopi.
  3. Na rastopljeni šećer sada ulijemo sok od banane, malo izmiješamo, smanjimo vatru i kuhamo na laganoj vatri.
  4. Za to vrijeme očistimo banane. Prvo određemo krajeve, banane zatim ogulimo i prerežemo po duljini.
  5. Prerezane banane sada stavljamo u tavu i kuhamo poprilici jednu minutu. Za to vrijeme u zdjelicu s kiselim vrhnjem stavimo malo meda.
  6. Sada banane okrenemo na drugu stranu i zagrijavamo ih još jednu minutu.
  7. Zatim banane vadimo na tanjur za posluživanje, a u tavu na umak naribamo narančinu koricu.
  8. Sada u tavu dodamo cimet u prahu i muškatni orašćić, promiješamo sastojke, ulijemo rum i usplamtimo.
  9. Kada se plamen ugasio, ugasimo vatru i pripremljeni umak prelijemo preko banana, uz koje poslužimo kremu od kiselog vrhnja i meda.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: