Flambirane banane

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Flambirane banane
U našem video receptu saznajte kako pripremiti flambirane banane.

Ako Vam je flambiranje uvijek izgledalo kao složen proces rezerviran samo za vrhunske restorane, pod hitno pročitajte naš recept, nabavite par banana i šibicu u ruke... Ipak, nemojte se previše zanijeti, bit će dovoljno da potpalite samo banane, račune ipak ostavite na miru!

Flambirane banane - U našem video receptu saznajte kako pripremiti flambirane banane. - banana, maslac, sok od banana, smeđi šećer, muškatni oraščić, piment, narančina kora, rum, U tavi rastopimo maslac, ulijemo sok od banana, dodamo smeđi šećer i pričekamo da se šećer otopi. ; Zatim u tavu, na šećer, stavimo po duljini prerezane banane (prerezanom stranom prema dolje) i ostavimo ih jednu minutu da se ugriju. ; Banane zatim okrenemo na drugu stranu i ostavimo ih da se griju na laganoj vatri još jednu minutu. ; Gotove banane izvadimo i posložimo na tanjure, a tavu vratimo iznad jake vatre, dodamo muškatni oraščić, piment, narančinu koricu i promiješamo. ; Kada umak zavri, prelijemo rumom i usplamtimo (flambiramo). ; Protresemo tavu i kada se plamen ugasi dobivenim umakom prelijemo banane, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U tavi rastopimo maslac, ulijemo sok od banana, dodamo smeđi šećer i pričekamo da se šećer otopi. 
  2. Zatim u tavu, na šećer, stavimo po duljini prerezane banane (prerezanom stranom prema dolje) i ostavimo ih jednu minutu da se ugriju.
  3. Banane zatim okrenemo na drugu stranu i ostavimo ih da se griju na laganoj vatri još jednu minutu.
  4. Gotove banane izvadimo i posložimo na tanjure, a tavu vratimo iznad jake vatre, dodamo muškatni oraščić, piment, narančinu koricu i promiješamo.
  5. Kada umak zavri, prelijemo rumom i usplamtimo (flambiramo).
  6. Protresemo tavu i kada se plamen ugasi dobivenim umakom prelijemo banane, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 33
Rating: 4.48
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: