Florentineri

  • 45 min
  • 4-6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Florentineri
Saznajte kako pripremiti florentinere u našem video receptu.

Poznati talijanski kolačići koji se pripremaju u vrijeme adventa i božičnih blagdana, jednostavno su fantastični. Stoga da ne trošimo više riječi i slova, pogledajte pripremu i uvjerite se i sami.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Sušene marelice nasjeckamo, a u zagrijanoj tavi rastopimo 60 g maslaca.
  2. Zatim dodamo smeđi šećer i med te stalno miješajući zagrijavamo dok se šećer potpuno ne rastopi.
  3. Potom tavu maknemo s vatre, u nju prosijemo brašno, dodamo kandirano voće, sjeckane marelice, listiće badema i sve dobro izmiješamo.
  4. Od dobivene mješavine, na limu za pečenje prekrivenim papirom za pečenje, napravimo male hrpice i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 10-ak minuta.
  5. Pečene kolačiće izvadimo iz pećnice i ostavimo ih da se ohlade, a za to vrijeme na pari rastopimo čokoladu i preostali maslac.
  6. Rastopljenom čokoladom premažemo donju stranu kolačića i ostavimo ih da se hlade dok se čokolada ne stvrdne.
  7. Florentineri su gotovi i možemo ih poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.91
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: