Focaccia od krumpira s rukolom i salamom

  • 240 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Focaccia od krumpira s rukolom i salamom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti focacciu od krumpira s rukolom i salamom.

Biljka krumpir potječe s južnoameričkih Anda, gdje su je Quechua Indijanci nazivali papa, a ako pripremite ovo jelo, svi će ga rado papati.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mrvljeni kvasac, šećer i 80 ml mlake vode pomiješamo i stavimo na stranu 30-ak minuta da se napravi pjenica. Za to vrijeme ogulimo kuhani krumpir i protisnemo ga u zdjelu, prosijemo brašno i posolimo.
  2. U sastojke dodamo pjenicu, i ručnim mikserom izradimo jednolično tijesto. Nakon 1-2 minute miksanja ulijemo žlicu maslinovog ulja i miksamo još 10-15 minuta.
  3. Dobiveno tijesto odvojimo od stijenke zdjele, oblikujemo ga u kuglu, premjestimo ga u, uljem namašćenu, čistu zdjelu, pokrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da se diže 2 sata.
  4. Dignuto tijesto premjestimo na radnu površinu, premjesimo ga dlanovima da istisnemo zrak i od njega načinimo kuglu.
  5. Lim za pečenje i radnu površinu posipamo oštrim brašnom, kuglu tijesta razvaljamo u okrugli oblik, premjestimo ga na lim za pečenje, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže 45 minuta na toplom mjestu.
  6. Zatim u tijestu, vrhom kažiprsta utisnemo rupe udaljene 2-3 centimetra, kako bi dobili izvorni izgled jela, potom tijesto premažemo maslinovim uljem, posipamo krupnom soli i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 15-ak minuta.
  7. Pečenu focacciu izvadimo iz pećnice, pokapamo ju maslinovim uljem, po njoj rasporedimo rukolu i salamu te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.98
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:240minuta

Najnovije zanimljivosti: