Fondant au chocolat

  • 45 min
  • 5 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Srednje zahtjevno
  • Sadrži jaja i mlijeko

Fondant au chocolat, kojeg zovu i sufle ili čokoladna lava je mali kolač koji se servira uz sladoled i voće. Ideja je bila spojiti vruće i hladno tako da se kolačić, koji se peče svega nekoliko minuta, servira vruć.

Fondant au chocolat
U našem receptu saznajte kako pripremiti Fondant au chocolat.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na pari rastopite maslac i čokoladu.
  2. Pomiješajte jaja s agavinim sirupom i vanilin šećerom te dobro umutite.
  3. Jaja dodajte rastopljenoj čokoladi. Sve dobro umiješajte.
  4. Kad se sjedne polako dodajte brašno (naravno, uz miješanje).
  5. Smjesu izlijte u kalupe za muffine i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, oko 13-15 minuta.
  6. Kad su gotovi, okrenite kalup naopačke i lagano tucite po kalupu dok muffini ne ispadnu.
  7. Servirajte uz hladan sladoled od vanilije i žlicu marmelade od šumskog voća.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Rating: 3.75
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: