Francuska salata

  • 70 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Francuska salata
Saznajte kako pripremiti francusku salatu u našem video receptu.

Pogledajte kako se priprema jedna od najpoznatijih salata, koja usprkos imenu ne potječe iz Francuske, već iz Rusije ali s malo drugačijim sastojcima, no mi se ipak držimo prokušane recepture i nadamo se da će Vam se svidjeti.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Svo povrće i tvrdo kuhana jaja, očistimo i narežemo na kockice.
  2. U lonac s vodom dodamo mrkvu, korijen celera, posolimo i kada voda zavri povrće kuhamo 10-ak minuta.
  3. Dok se povrće kuha jabuku ogulimo i narežemo na kockice.
  4. Zatim u lonac dodamo smrznuti grašak, kockice jabuke i kada zavri kuhamo još 5 minuta.
  5. Za to vrijeme u zdjelu stavimo majonezu, dodamo senf, mileram i dobro izmiješamo.
  6. Kuhano povrće ocijedimo i premjestimo u zdjelu u kojoj ćemo pripremati salatu.
  7. Potom dodamo mješavinu s majonezom, kockice tvrdo kuhanih jaja, krastavaca i krumpira te nježno izmiješamo sastojke.
  8. Zatim salatu začinimo solju i bijelim paprom, ulijemo limunov sok i još jednom dobro promiješamo.
  9. Ovako pripremljenu salatu stavimo u hladnjak da se ohladi, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Rating: 3.6
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: