Frankfurtske hrenovke s porilukom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Frankfurtske hrenovke s porilukom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti frankfurtske hrenovke s porilukom.

Mnogi ne vole poriluk. Ne znamo zašto jer je nama vrlo drag, ali sigurni smo da će sve one koje prema tom ni krivom ni dužnom povrću gaje neprijateljske osjećaje ovo jelo natjerati da promijene mišljenje!

Frankfurtske hrenovke s porilukom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti frankfurtske hrenovke s porilukom. - hrenovke, poriluk, slanina, ulje, ocat, šećer, sol i papar, Poriluk očistimo operemo i narežemo na kolutove debljine jednog centimetra. ; Sjeckanu slaninu popržimo u tavi bez masnoće i stavimo na stranu. ; U široku tavu, po dnu složimo narezane kolutove poriluka, posolimo ih, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, upalimo vatru i kada zavri kuhamo na srednje jakoj vatri, po prilici, 7 minuta. ; Zatim na poriluk stavimo frankfurtske hrenovke, poklopimo i kuhamo 2-3 minute. ; Za to vrijeme u visoku usku posudu ulijemo ocat i ulje, dodamo šećer, sol i papar, te sve zajedno izmiješamo štapnim mikserom. ; Na tanjur za posluživanje rasporedimo ocijeđeni kuhani poriluk, začinimo ga pripremljenim dresingom, posipamo prženim kockicama slanine i preko svega stavimo kuhane frankfurtske hrenovke.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Poriluk očistimo operemo i narežemo na kolutove debljine jednog centimetra.
  2. Sjeckanu slaninu popržimo u tavi bez masnoće i stavimo na stranu.
  3. U široku tavu, po dnu složimo narezane kolutove poriluka, posolimo ih, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, upalimo vatru i kada zavri kuhamo na srednje jakoj vatri, po prilici, 7 minuta.
  4. Zatim na poriluk stavimo frankfurtske hrenovke, poklopimo i kuhamo 2-3 minute.
  5. Za to vrijeme u visoku usku posudu ulijemo ocat i ulje, dodamo šećer, sol i papar, te sve zajedno izmiješamo štapnim mikserom.
  6. Na tanjur za posluživanje rasporedimo ocijeđeni kuhani poriluk, začinimo ga pripremljenim dresingom, posipamo prženim kockicama slanine i preko svega stavimo kuhane frankfurtske hrenovke.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: