Frikadelu zupa – latvijska juha s mesnim okruglicama

  • 45 min
  • 4-6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Frikadelu zupa - latvijska juha s mesnim okruglicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti frikadelu zupu - latvijsku juhu s mesnim okruglicama.

Mrkva je veliki izvor antioksidansa - karotenoida, koji pomažu u zaštiti od bolesti krvožilnog sustava, tumora, regulaciji šećera u krvi i poboljšanju vida, a kad se kombinira s krumpirom i mesnim okruglicama, dobijemo jednu jako, jako finu juhu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Krumpir ogulimo i narežemo na kockice, a mrkvu ogulimo i naribamo.
  2. Mljeveno meso stavimo u posudu sjekača, dodamo jaje, začinimo solju i paprom, ulijemo cca. 100 ml juhe, dodamo krušne mrvice i u sjekaču izradimo smjesu.
  3. Od dobivene smjese dlanovima oblikujemo okruglice i stavimo ih na stranu.
  4. U lonac s vrućom juhom dodamo kockice krumpira i mesne okruglice, a kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
  5. Nakon 15 minuta kuhanja, u tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  6. Zatim dodamo naribanu mrkvu, posolimo, promiješamo i pirjamo ju 3-4 minute.
  7. Potom mrkvu posipamo brašnom, promiješamo i dodamo u lonac s juhom, krumpirom i mesnim okruglicama, promiješamo i kuhamo još 10 minuta.
  8. Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: