Fritata od povrća

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Fritata od povrća
Saznajte kako pripremiti fritatu od povrća u našem video receptu.

Fritata od povrća je iznenađujuće osvježavajuće jelo. Okus jaja bačen je u drugi plan, jer ovim jelom vlada povrće. A osim tikvica i paprika, u njemu će se dobro snaći i šampinjoni, kukuruz, šparoge ili neko drugo slično povrće.

Fritata od povrća - Saznajte kako pripremiti fritatu od povrća u našem video receptu. - jaje, paprika, tikvice (mala), peršin (sjeckani), luk, češnjak, parmezan (ribanog), ulje (biljno), maslinovo ulje, sol i papar, Luk, češnjak i peršin sitno nasjeckamo. Ostalo povrće operemo, očistimo i narežemo na kockice. ; U visokoj posudi razmutimo jaja te im dodamo sve narezano i nasjeckano povrće. Dobivenu smjesu izlijemo u namašćenu posudu za pečenje. ; Debeli, ravni omlet „fritata“, djelomično pržimo do 15 minuta na slaboj vatri, a potom ga pustimo da se zapeče u pećnici ispod grila još 1-2 minute.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk, češnjak i peršin sitno nasjeckamo. Ostalo povrće operemo, očistimo i narežemo na kockice.
  2. U visokoj posudi razmutimo jaja te im dodamo sve narezano i nasjeckano povrće. Dobivenu smjesu izlijemo u namašćenu posudu za pečenje.
  3. Debeli, ravni omlet „fritata“, djelomično pržimo do 15 minuta na slaboj vatri, a potom ga pustimo da se zapeče u pećnici ispod grila još 1-2 minute.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 2
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: