Fritata s pancetom i svježom tjesteninom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Fritata s pancetom i svježom tjesteninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritatu s pancetom i svježom tjesteninom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U vrelu posoljenu vodu stavimo svježu tjesteninu špagete i kuhamo po uputama na pakiranju. Za to vrijeme narežemo pancetu na komadiće i stavimo u zagrijanu tavu na malo ulja i maslaca. Pancetu pržimo dok ne postane staklasta.
  2. Dok se panceta prži možemo umutiti jaja. Jaja razbijemo u zdjelu, dodamo začine, bosiljak i majčinu dušicu, malo ljute papričice ili chilija, svježe sjeckani peršin i mljevenu crvenu papriku. Sve sastojke dobro izmiješamo pjenjačom.
  3. Na prženu pancetu dodamo na listiće narezan češnjak. Kad češnjak počne puštati miris u tavu dodamo kuhanu tjesteninu. Kuhanu tjesteninu s pancetom stavimo u lim za pečenje i prelijemo s umućenim jajima. Povrh svega naribamo svježi parmezan i sastojke stavimo u pećnicu zagrijanu na 180°C , 15-tak minuta.
  4. Gotovu fritatu poslužimo i ukrasimo listićem bosiljka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: