Fritata sa smeđim šampinjonima

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Fritata sa smeđim šampinjonima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritatu sa smeđim šampinjonima.

Divlji peršin je bio omiljena hrana dinosaura, zbog velike količine proteina i masti, a danas „pitomi“ peršin koristimo kao sušeni i svježi začin koji jelima daje posebnu aromu i svježinu pa tako i ovoj fritati, osim jaja, šampinjona, vrhnja i sira, peršin daje posebnu aromu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Gljive očetkamo, očistimo, odrežemo im stapke i narežemo ih na kriške, sir grubo naribamo, a limunov sok iscijedimo.
  2. U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo gljive, začinimo solju i paprom, ulijemo 10 ml limunovog soka, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri.
  3. Nakon 4-5 minuta, kad ispari sva tekućina, gljive izvadimo na stranu.
  4. U zdjelu razbijemo jaja, začinimo ih solju i paprom, dodamo sjeckani peršin i pjenjačom umutimo jaja.
  5. Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, izmiješamo sastojke i dobivenu mješavinu prelijemo u tavu s vatrostalnom drškom.
  6. Potom dodamo polovinu šampinjona, posipamo naribanim sirom, preko svega rasporedimo preostale šampinjone i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 20-ak minuta.
  7. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.93
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: