Fritule s jabukama

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Fritule s jabukama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritule s jabukama.

U vrijeme fašnika, maškara i poklada najpopularnije slastice su pokladnice, krafne i fritule. U ovom receptu za fritule dodali smo malo naribanih reskih jabuka i stvorili tzv. „dodatnu vrijednost“. U slast!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Jaja razbijemo i odvojimo žumanjke i bjelanjke, jabuku ogulimo i naribamo te prelijemo sokom od limuna da ne oksidira.
  2. U zdjelu sa žumanjcima dodamo 1/3 kristalnog šećera i vanilin šećer i pjenjačom izradimo glatku kremu. Zatim od bjelanjaka počnemo tuči čvrsti snijeg.
  3. Kada se bjelanjci zapjene, dodamo preostali kristalni šećer i bjelanjke istučemo do kraja.
  4. Potom u zdjelu s kremom od žumanjaka dodamo omekšali maslac i dobro ga umiješamo. Kada nestanu grudice ulijemo mlijeko i rum i dobro izmiješamo.
  5. Zatim u zdjelu postupno prosijavamo brašno i prašak za pecivo i miješamo kuhačom.
  6. U tijesto dodamo naribane jabuke te dobro izmiješamo sastojke.
  7. Snijeg od bjelanjaka dodamo u zdjelu s tijestom s jabukama, rahlo promiješamo i ostavimo da odstoji 10 minuta.
  8. Potom žličicama oblikujemo fritule i stavljamo ih pržiti u duboko ulje do zlatno smeđe boje.
  9. Gotove fritule izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, uvaljamo ih u mješavinu kristalnog šećera i cimeta u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Rating: 3.8
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: