Fritule s kandiranim voćem

  • 165 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Fritule s kandiranim voćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritule s kandiranim voćem.

Kvasci su eukariotski mikroorganizmi koji su svrstani u carstvo gljiva i dodajemo ih u tijesto kako bi fermentirali i povećali mu volumen. Ovog puta smu u tijesto dodali i kandirano voće te prigotovili zaista izuzetne fritule.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu ulijemo 400 ml mlake vode, izmrvimo svježi kvasac, dodamo dvije žličice šećera i jednu žlicu brašna, izmiješamo pjenjačom i stavimo na toplo mjesto da se pjenica diže 20-ak minuta, limunovu koricu naribamo, a jaja umutimo.
  2. Zatim u zdjelu prosijemo brašno, ulijemo pjenicu, umućena jaja i mlako mlijeko, dodamo naribanu koricu limuna te sastojke dobro izmiješamo pjenjačom.
  3. Potom zdjelu poklopimo i ostavimo da se tijesto diže na toplom mjestu.
  4. Nakon 2 sata dodamo kandirano voće i šećer te sastojke dobro izmiješamo pjenjačom.
  5. Pomoću dvije žlice odvajamo dobivenu smjesu i stavljamo ju pržiti u duboku masnoću.
  6. Kad fritule dobiju zlatno-žutu boju izvadimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
  7. Gotove fritule posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:165minuta

Najnovije zanimljivosti: