Fusili na rimski način

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Fusili na rimski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fusile na rimski način.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk ogulimo i nasjeckamo, a panceti skinemo kožu i narežemo ju na kockice. Sada u vrelu posoljenu vodu stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
  2. Za to vrijeme u ugrijanu tavu iznad vatre stavimo maslac, pričekamo da se malo rastopi, a zatim na njega dodamo narezanu pancetu i sjeckani luk, sastojke malo posolimo i sve zajedno na laganoj vatri pržimo 2-3 minute.
  3. Nakon što je tjestenina kuhana, vadimo je iz vrele vode i stavljamo preko ohlađene pancete i luka.
  4. Sada tjestenini dodamo zamrznuti grašak, sastojke dobro promiješamo i ostavimo da se malo ohlade.
  5. Za to vrijeme, u čistu zdjelu umutimo jaja, dodamo im naribani parmezan, malo soli i svježe mljeveni papar.
  6. Zatim pripremljenu smjesu prelijemo preko tjestenine, dobro izmiješamo, premjestimo u nauljenu vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva.
  7. Nakon 10-15 minuta tjesteninu izvadimo iz pećnice, premjestimo ju na tanjure za posluživanje, začinimo s mediteranskom mješavinom začina, pokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 2.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: