Fuži s umakom romesco

  • 80 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
Fuži s umakom romesco
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fuže s umakom romesco.

Paprika sadrži četiri puta više vitamina C od naranče, a njegova količina ovisi o sorti paprike i podneblju uzgoja. A sad pripremite ovaj neobičan umak od pečenih paprika, koji svojim izgledom i okusom podsjeća na ajvar i uživajte.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Cijele paprike premažemo uljem, rasporedimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 230°C, 45 minuta.
  2. Za to vrijeme lješnjake stavimo na ugrijanu tavu bez ulja i pržimo ih 10-ak minuta, povremeno miješajući.
  3. Zatim lješnjake izvadimo iz tave i pričekamo da se ohlade, a potom ih oljuštimo.
  4. Pečene paprike izvadimo iz pećnice, premjestimo ih u prikladnu zdjelu, prekrijemo kuhinjskom folijom i pričekamo da se ohlade.
  5. Nakon 15-ak minuta paprike ocijedimo, ogulimo i očistimo od koštica, a lješnjake pomiješamo s bademima i sitno ih sameljemo.
  6. U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju, a u posudu sjekača stavimo očišćene paprike i protisnemo češnjak te izradimo smjesu.
  7. U tavu, na 3-4 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo smjesu od paprika, mljevenu ljutu papriku, mljevene bademe i lješnjake, ulijemo ocat, začinimo solju i paprom te pirjamo 2-3 minute, stalno miješajući kuhačom.
  8. Kad je umak dobio izgled ajvara, dodamo kuhane i ocijeđene fuže, promiješamo i jelo možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: