Gamberi s rižom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Gamberi s rižom
Saznajte kako pripremiti gambere s rižom u našem video receptu.

Kombinacija morskih plodova i riže nikada dosta. Ukoliko volite gambere, rižu i umak na bazi rajčice pogledajte kako se priprema, a i oni koji to baš i ne vole neka pogledaju, možda promijene mišljenje.

Gamberi s rižom - Saznajte kako pripremiti gambere s rižom u našem video receptu. - gamberi, riža, maslac, luk, pelati rajčice, bijelo vino, umak od rajčice, kopar (sušeni), sol i papar, Prije svega u lonac s vrelom vodom dodamo rižu u omjeru 1:3, posolimo i kuhamo po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u ugrijanoj tavi rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo i pržimo dok ne omekša. ; Zatim dodamo sjeckanu pelati rajčicu, te kratko pirjamo. ; Kada ispari tekućina koju je rajčica ispustila, ulijemo bijelo vino i kuhamo dok vino na pola ne ispari. ; Potom dodamo sušeni kopar, umak od rajčice, gambere, začinimo paprom, promiješamo i na laganoj vatri kuhamo 2-3 minute. ; Na tanjur stavimo kuhanu rižu, prelijemo umakom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega u lonac s vrelom vodom dodamo rižu u omjeru 1:3, posolimo i kuhamo po uputama na pakiranju.
  2. Za to vrijeme u ugrijanoj tavi rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo i pržimo dok ne omekša.
  3. Zatim dodamo sjeckanu pelati rajčicu, te kratko pirjamo.
  4. Kada ispari tekućina koju je rajčica ispustila, ulijemo bijelo vino i kuhamo dok vino na pola ne ispari.
  5. Potom dodamo sušeni kopar, umak od rajčice, gambere, začinimo paprom, promiješamo i na laganoj vatri kuhamo 2-3 minute.
  6. Na tanjur stavimo kuhanu rižu, prelijemo umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 28
Rating: 4.36
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: