Gambori na buzaru s palentom

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Gambori na buzaru s palentom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gambore na buzaru s palentom.

Gambori su račići koji žive u pijesku rijeke Neretve, a kozice, po izgledu slične, račići su iz mora. Kao što ušće Neretve spaja rijeku i more tako su se i ove slasne životinjice stopile u ovom divnome jelu. Zahvaljujući kraljici hrvatske gastronomije Lidiji Kralj, naravno.

Gambori na buzaru s palentom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gambore na buzaru s palentom. - gambori, palenta, kozice, luk, češnjak, koncentrat rajčice, rajčice pelati, bijelo vino, konjak, maslinovo ulje, šećer, peršin, bosiljak, sol i papar, Na vruće maslinovo ulje stavit ćemo luk da se pirja. ; U posebnu posudu na vatru stavit ćemo vodu i maslinovo ulje i sol za palentu. ; Kada se luk poprži dodamo bijelo vino i pelati, začinimo sa soli, paprom i pirjamo. ; U kipuću slanu i nauljenu vodu uz miješanje dodajemo palentu i kuhamo do željene gustoće i stavimo na stranu. ; Umak završavamo tako da dodajemo češnjak i peršin. Također, dodajemo i dva lista bosiljka, pire od rajčice i vode do željene gustoće. Konjak, gambore i očišćene morske kozice dodajemo na kraju. Pustimo samo da kratko prokuha. ; Po želji još malo začinimo. Gotovo jelo serviramo uz kuhanu palentu koju možemo oblikovati po želji.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na vruće maslinovo ulje stavit ćemo luk da se pirja.
  2. U posebnu posudu na vatru stavit ćemo vodu i maslinovo ulje i sol za palentu.
  3. Kada se luk poprži dodamo bijelo vino i pelati, začinimo sa soli, paprom i pirjamo.
  4. U kipuću slanu i nauljenu vodu uz miješanje dodajemo palentu i kuhamo do željene gustoće i stavimo na stranu.
  5. Umak završavamo tako da dodajemo češnjak i peršin. Također, dodajemo i dva lista bosiljka, pire od rajčice i vode do željene gustoće. Konjak, gambore i očišćene morske kozice dodajemo na kraju. Pustimo samo da kratko prokuha.
  6. Po želji još malo začinimo. Gotovo jelo serviramo uz kuhanu palentu koju možemo oblikovati po želji.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Rating: 3.71
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: