Gazpacho (hladna španjolska juha od povrća)

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Gazpacho (hladna španjolska juha od povrća)
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gazpacho (hladna španjolska juha od povrća).

Španjolska je poznata po više kulturnih i turističkih znamenitosti kao npr. flamenco, korida, Sagrada familia, Salvador Dali, ali ne smijemo zaboraviti ni gastro scenu španjolske gdje značajno mjesto zauzima „gazpacho“, odnosno hladna juha od povrća, podrijetlom iz Andaluzije.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kruh, papriku i oguljeni krastavac narežemo na kockice, mladi luk na kolutiće, a češnjak protisnemo.
  2. U ugrijanu tavu stavimo listiće badema, pržimo ih dok ne počnu dobivati boju te ih maknemo s vatre.
  3. U posudu multipraktika stavimo pelat rajčice s umakom, dodamo krastavce, papriku, mladi luk, protisnuti češnjak, kruh, pržene listiće badema, ulijemo ocat, poklopimo i uz povremeno dolijevanje vode (cca. 250 ml), izradimo do željene gustoće.
  4. Zatim juhu začinimo solju i paprom, ulijemo malo maslinovog ulja, promiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: