Glazirani kolačići

  • 60 min
  • 6-8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Glazirani kolačići
Saznajte kako pripremiti glazirane kolačiće u našem video receptu.

Fini sočni kolačići s datuljama, preliveni statkom glazurom jednostavno vas zovu da ih pojedete, stoga se prestanite opirati i poslušajte zov prirode.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Datulje otkoštimo i nasjeckamo, jaja umutimo, maslac rastopimo, sok od limuna iscijedimo, a koricu naribamo.
  2. U zdjelu prosijemo brašno, dodamo cimet u prahu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, smeđi šećer, mljevene orahe, malo posolimo i pjenjačom izmiješamo sastojke.
  3. U zasebnu zdjelu ulijemo 250 g rastopljenog maslaca, umućena jaja, kiselo vrhnje, dodamo naribanu koricu limuna, sve zajedno izmiješamo pjenjačom i prelijemo u zdjelu sa suhom smjesom.
  4. Zatim dodamo sjeckane datulje i lopaticom ili kuhačom izmiješamo sastojke.
  5. Potom smjesu rasporedimo i poravnamo na limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta.
  6. Kolač izvadimo iz pećnice i ostavimo ga da se ohladi, a za to vrijeme u zdjelu s prosijanim šećerom u prahu ulijemo mješavinu soka od limuna i preostalog rastopljenog maslaca, te pjenjačom miješamo dok ne dobijemo glatku polurijetku glazuru.
  7. Dobivenom glazurom prelijemo kolač, rasporedimo ju i zagladimo spatulom te stavimo u hladnjak na 60 minuta, da se glazura stvrdne.
  8. Kolač je gotov i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: