Gof s rajčicom i graškom

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Gof s rajčicom i graškom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gof s rajčicom i graškom.

Gof je riba koja naraste i do metar i pol dužine i vjerojatno vam ne bi bilo drago naletiti na nju dok ronite ili se kupate. Ali ako ju pripremite na način koji predlažemo u priloženom videu, zaželjet ćete ju viđati što češće!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Otkoštene masline prerežemo po dužini, luk nasjeckamo, a odreske gofa posolimo.
  2. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo dok malo ne omekša.
  3. Zatim dodamo šećer, promiješamo i pričekamo da se počne karamelizirati.
  4. Nakon jedne minute ulijemo bijelo vino, promiješamo i pričekamo da vino napola ispari.
  5. Potom dodamo sjeckanu rajčicu, grašak, masline, ulijemo 100 ml vode i dobro izmiješamo sastojke.
  6. Preko povrća stavimo odreske ribe, popaprimo ih, prelijemo s malo maslinovog ulja, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.
  7. Nakon 10-15 minuta kuhanja, tavu maknemo s vatre i jelo možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.91
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: