Goveđa juha s rezancima

  • 120 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Goveđa juha s rezancima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti goveđu juhu s rezancima.

Goveđa juha najklasičniji je proizvod kuhinje naših baka. Ne poznam nikoga koga ne vežu neke uspomene uz nju. Priprava je jednostavna i brza, rezultat sjajan: mirisna, opojna, lagana, zdrava i smirujuća juha. Ako iz juhe izvadite meso i napravite malo umaka od hrena, te restanog krumpira evo i glavnog jela.

Goveđa juha s rezancima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti goveđu juhu s rezancima. - govedina, voda, luk, mrkva, korijen celera, korijen peršina, tjestenina (rezanaca za juhu), papar (u zrnu), sol, Oprano meso stavimo na vatru u mlaku vodu. Kad voda zavri dodamo, papar u zrnu, na grubo narezanu mrkvu, korijen celera i peršina, te grančicu celerova lista. ; Neočišćen luk isplahnemo pod mlazom vode, prerežemo popola. Prerezane strane zapečemo na tavi dok malo ne pocrne pa i njih dodamo u juhu i sve zajedno, poklopljeno kuhamo na laganoj vatri oko 2 sata.; Juha koja kuha na slaboj vatri biti će krepka i bistra. Na pola kuhanja začinimo solju. ; Kada je omekšalo meso zajedno sa komadima mrkve izvadimo iz juhe, a ostatak ocijedimo kroz gusto sito. Procijeđenu juhu zakipimo, i u nju ukuhamo rezance za juhu. ; Poslužimo u dubokim tanjurima i posipamo sjeckanim peršinom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Oprano meso stavimo na vatru u mlaku vodu. Kad voda zavri dodamo, papar u zrnu, na grubo narezanu mrkvu, korijen celera i peršina, te grančicu celerova lista.
  2. Neočišćen luk isplahnemo pod mlazom vode, prerežemo popola. Prerezane strane zapečemo na tavi dok malo ne pocrne pa i njih dodamo u juhu i sve zajedno, poklopljeno kuhamo na laganoj vatri oko 2 sata.
  3. Juha koja kuha na slaboj vatri biti će krepka i bistra. Na pola kuhanja začinimo solju.
  4. Kada je omekšalo meso zajedno sa komadima mrkve izvadimo iz juhe, a ostatak ocijedimo kroz gusto sito. Procijeđenu juhu zakipimo, i u nju ukuhamo rezance za juhu.
  5. Poslužimo u dubokim tanjurima i posipamo sjeckanim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 9
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: