Grah s kiselom repom i kobasicama

  • 160 min
  • 4-6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Grah s kiselom repom i kobasicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah s kiselom repom i kobasicama.

Grah s repom je jedno od omiljenih zimskih specijaliteta u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i ovo je dobra prilika da ga naučite pripremati, ukoliko to još ne znate. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Grah prelijemo hladnom vodom i ostavimo ga da se namače preko noći.
  2. Luk nasjeckamo, a kobasice izbodemo da pri kuhanju puste sok i da ne puknu.
  3. U lonac s posoljenom vodom dodamo ocijeđeni grah i kad zavri kuhamo ga 10 minuta.
  4. Zatim grah ocijedimo, a u zasebni lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
  5. Nakon 3-4 minute prženja, luk posipamo brašnom i miješajući pržimo dok brašno ne počne dobivati boju.
  6. Potom protisnemo češnjak, dodamo listove lovora, ulijemo juhu, stalno miješajući i pazeći da ne ostanu grudice, dodamo grah, ocijeđenu kiselu repu i kobasice, a kad juha zavri sve zajedno kuhamo na laganoj vatri.
  7. Nakon, po prilici, dva sata kuhanja jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 47
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:160minuta

Najnovije zanimljivosti: