Grah s lignjama i parmezanom

  • 75 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Grah s lignjama i parmezanom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah s lignjama i parmezanom.

Iako postoji mogućnost da bi se mnogi Dalmatinci poželjeli odcijepiti od ostatka Hrvatske kada pročitaju ime ovog jela, "Grah sa lignjama", i to još sa grahom na prvom mjestu, bila bi to pogrešna politička odluka. Baš kao što se Dalmacija upotpunjuje sa ostalim dijelovima Hrvatske tako i grah i lignje upotpunjuju jedno drugo. Naravno uz malo vina, maslinovog ulja, ružmarina, češnjaka i peršina. Pravo svehrvatsko jelo.

Grah s lignjama i parmezanom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah s lignjama i parmezanom. - lignje, grah (suhi), bijelo vino, češnjak, parmezan, peršin, ružmarin, maslinovo ulje, sol i papar, Na maslinovom ulju prepržimo narezane lignje i kosani češnjak. ; Sve to podlijemo bijelim vinom i vodom u kojoj smo kuhali grah. ; Dodamo ružmarin, kuhani grah i pustimo da zajedno prokuha. ; Pri serviranju posipamo parmezanom, svježim kosanim peršinom i pokapamo maslinovim uljem.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na maslinovom ulju prepržimo narezane lignje i kosani češnjak.
  2. Sve to podlijemo bijelim vinom i vodom u kojoj smo kuhali grah.
  3. Dodamo ružmarin, kuhani grah i pustimo da zajedno prokuha.
  4. Pri serviranju posipamo parmezanom, svježim kosanim peršinom i pokapamo maslinovim uljem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:75minuta

Najnovije zanimljivosti: