Grah s mesom i povrćem

  • 120 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Grah s mesom i povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah s mesom i povrćem.

Vrijeme je da malo modificirate svoj standardni recept za grah. Pokušajte s malo začinskog bilja poput peršina i lovora, dodajte i malo pikantnosti (za to će se pobrinuti feferoni) pa sve zajedno ublažite povrćem i potkrijepite s malo mesa za one koji bez njega ne mogu.

Grah s mesom i povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah s mesom i povrćem. - grah (bijelog), junetina (bez kosti), svinjska mast, luk, mrkva, češnjak, feferoni, koncentrat rajčice, mljevena crvena paprika, lovorov list, rajčica, peršin (sjeckani), kukuruzno brašno, sol i papar, Suhi grah očistimo i preko noći stavimo močiti u posudu s dosta vode. Sutradan omekšali grah ocijedimo, stavimo u lonac s hladnom vodom i kada zavrije kuhamo 10-ak minuta. Zatim grah ocijedimo i stavimo kuhati u novu hladnu vodu. ; U tavi ugrijemo polovicu svinjske masti, dodamo sjeckani luk, očišćenu mrkvu narezanu na kockice, posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Potom dodamo meso narezano na kockice, začinimo solju i paprom, te povremeno miješajući pržimo dok ne ispari tekućina koju meso ispusti. ; Zatim umiješamo protisnuti češnjak i čim zamiriše dodamo sjeckane ljute feferone, koncentrat rajčice, mljevenu crvenu papriku i na laganoj vatri pržimo 1-2 minute. ; Grah koji kuhamo u drugoj vodi ocijedimo, vratimo ga u lonac, dodamo mu pripremljeno meso, lovorov list, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, po potrebi začinimo solju i paprom i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 30-ak minuta. ; Potom u lonac dodamo očišćenu, iskoštenu i na trakice narezanu rajčicu, sjeckani peršin i kuhamo još 30-ak minuta. ; Kada je grah kuhan u zasebnoj tavi ugrijemo preostalu svinjsku mast, dodamo kukuruzno brašno i sve zajedno stalno miješajući pržimo dok smjesa malo ne potamni. ; Dobivenu smjesu umiješamo u grah s povrćem i mesom, ostavimo da sve zajedno prokuha još 10-ak minuta i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Suhi grah očistimo i preko noći stavimo močiti u posudu s dosta vode. Sutradan omekšali grah ocijedimo, stavimo u lonac s hladnom vodom i kada zavrije kuhamo 10-ak minuta. Zatim grah ocijedimo i stavimo kuhati u novu hladnu vodu.
  2. U tavi ugrijemo polovicu svinjske masti, dodamo sjeckani luk, očišćenu mrkvu narezanu na kockice, posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša.
  3. Potom dodamo meso narezano na kockice, začinimo solju i paprom, te povremeno miješajući pržimo dok ne ispari tekućina koju meso ispusti.
  4. Zatim umiješamo protisnuti češnjak i čim zamiriše dodamo sjeckane ljute feferone, koncentrat rajčice, mljevenu crvenu papriku i na laganoj vatri pržimo 1-2 minute.
  5. Grah koji kuhamo u drugoj vodi ocijedimo, vratimo ga u lonac, dodamo mu pripremljeno meso, lovorov list, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, po potrebi začinimo solju i paprom i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 30-ak minuta.
  6. Potom u lonac dodamo očišćenu, iskoštenu i na trakice narezanu rajčicu, sjeckani peršin i kuhamo još 30-ak minuta.
  7. Kada je grah kuhan u zasebnoj tavi ugrijemo preostalu svinjsku mast, dodamo kukuruzno brašno i sve zajedno stalno miješajući pržimo dok smjesa malo ne potamni.
  8. Dobivenu smjesu umiješamo u grah s povrćem i mesom, ostavimo da sve zajedno prokuha još 10-ak minuta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.71
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: