Grah varivo s kupusom i mesom

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Grah varivo s kupusom i mesom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah varivo s kupusom i mesom.

Grah i zelje su nam naše bake nekad često pripremale. Ali sad smo odrasli i vrijeme je da i sami naučimo kako se to radi. Pa pogledajmo!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Korijen peršina, mrkvu i luk očistimo. Luk naribamo na fini ribež, korijen peršina prerežemo, mrkvu narežemo na kolutiće, a režnjeve češnjaka u ljusci nagnječimo.
  2. U lonac s ugrijanom vodom dodamo pečenu slaninu, dimljene kobasice, lovorov list, papar u zrnu, češnjak, narezanu mrkvu i korijen peršina, a kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
  3. Nakon jednog sata kuhanja iz juhe izvadimo korijen peršina, lovorov list, papar u zrnu, češnjak, kobasicu i slaninu.
  4. Kuhanu kobasicu narežemo na kolutiće, a slaninu na ploške.
  5. Zatim u juhu dodamo kiseli kupus i kuhamo ga 15-ak minuta.
  6. Za to vrijeme u tavu, na zagrijanu svinjsku mast, dodamo naribani luk i pržimo ga miješajući. Nakon 5-6 minuta dodamo brašno i pržimo ga do zlatno-žute boje, stalno miješajući.
  7. Dobivenu zapršku prelijemo u lonac, dobro izmiješamo da ne ostanu grudice, dodamo kolutiće kobasice, ploške slanine, ocijeđeni grah i pričekamo da zavri.
  8. Varivo od graha, kupusa i mesa je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 59
Rating: 4.58
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: