Grašak s lukom i pancetom

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Grašak s lukom i pancetom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti grašak s lukom i pancetom.

Grašak u kremastom umaku od vrhnja za kuhanje, s prženom pancetom i lukom jednostavno ne može loše ispasti, a odlična je ideja za prilog, ali i za glavno jelo.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pancetu narežemo na trakice, a luk na četvrtine i razdvojimo mu slojeve.
  2. U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  3. Zatim dodamo narezan luk i pancetu i pržimo ih na srednje jakoj vatri.
  4. Nakon 2-3 minute dodamo grašak, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri.
  5. Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo brašno i pjenjačom izmiješamo sastojke.
  6. Dobivenu mješavinu ulijemo u tavu s graškom, lukom i pancetom, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i pričekamo da zavri.
  7. Jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, začinimo paprom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.82
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: