Gratinirana cvjetača i brokula

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Gratinirana cvjetača i brokula
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratiniranu cvjetaču i brokulu.

Iako su cvjetača i brokula izuzetno zdrave namirnice, mnogi ih izbjegavaju zbog njihovog blagog, ali specifičnog okusa. Ali ako se ipak želite hraniti zdravo i jesti brokulu i cvjetaču, a malo im pojačati okus, pogledajte kako smo mi to učinili.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Cvjetaču i brokulu očistimo, operemo i nožem narežemo na cvijetove iste veličine, a sir gorgonzolu narežemo na kockice.
  2. U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo narezano povrće i kuhamo ga 8 minuta.
  3. Za to vrijeme u zdjelu stavimo naribani sir gaudu, dodamo kockice gorgonzole, pesto genovese, ulijemo jogurt i izmiješamo sastojke.
  4. Cvjetaču i brokulu ocijedimo i premjestimo u vatrostalnu posudu, preko njih rasporedimo mješavinu sireva i jogurta, posipamo krušnim mrvicama i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 230°C, 12 minuta.
  5. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Rating: 2.43
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: