Gratinirane artičoke s ananasom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Gratinirane artičoke s ananasom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane artičoke s ananasom.

Zanimljivo jelo prepuno različitih okusa i mirisa koje Vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Gratinirane artičoke s ananasom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane artičoke s ananasom. - artičoke (iz konzerve), sir (punomasnog (brie, camenbert…)), kozice (očišćenih repova), bijelo vino, ananas, krušne mrvice, tost, U multipraktik stavimo sir, dodamo veći dio očišćenih repova morskih kozica, ulijemo bijelo vino, te sve zajedno izmiksamo u kremastu smjesu. ; Srca artičoka ocijedimo, s gornje strane nožem zarežemo u križ i rastvorimo kao cvijet. ; Po dnu vatrostalne posude posložimo kolutove ananasa i u sredinu svake kriške umetnemo po jedno srce artičoke. ; Zatim artičoke prekrijemo kremom od sira, posipamo s malo krušnih mrvica, ukrasimo ostatkom repića očišćenih morskih kozica i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 10-ak minuta. ; Ananas i artičoke stavimo na prepečene kriške tosta i poslužimo na tanjure.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U multipraktik stavimo sir, dodamo veći dio očišćenih repova morskih kozica, ulijemo bijelo vino, te sve zajedno izmiksamo u kremastu smjesu.
  2. Srca artičoka ocijedimo, s gornje strane nožem zarežemo u križ i rastvorimo kao cvijet.
  3. Po dnu vatrostalne posude posložimo kolutove ananasa i u sredinu svake kriške umetnemo po jedno srce artičoke.
  4. Zatim artičoke prekrijemo kremom od sira, posipamo s malo krušnih mrvica, ukrasimo ostatkom repića očišćenih morskih kozica i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 10-ak minuta.
  5. Ananas i artičoke stavimo na prepečene kriške tosta i poslužimo na tanjure.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 33
Rating: 4.61
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: