Gratinirane Jakobove kapice (školjke St. Jacques)

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Gratinirane Jakobove kapice (školjke St. Jacques)
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane Jakobove kapice.

Trebate li nešto profinjeno za neku od nadolazećih ljetnih večera s prijeteljima, ovo će biti idealan uvod u fini obrok. U vrućim danima ovakva kombinacija je sigurna oklada, a k tome ove elegantne školjke jamče eleganciju koja će biti primijećena!

Gratinirane Jakobove kapice (školjke St. Jacques) - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane Jakobove kapice. - školjke jakobove kapice, rajčica (sjeckane), sir mozzarella, bosiljak (svježeg), sir ribanac, zelena salata, limun, maslinovo ulje, sol i papar, U zdjelu sa sjeckanom rajčicom, dodamo na trakice narezan svježi bosiljak, nekoliko kapi maslinovog ulja, začinimo solju i paprom, te izmiješamo sastojke. ; Školjke otvorimo tako što ih držimo sa zaobljenom stranom na dlanu, umetnemo otvarač za kamenice između polovica oklopa u blizini šarke i rastvorimo je. ; Pomoću žlice odvojimo meso od mišića ispod mesa u donjem oklopu. Meso izvadimo, a prstima odstranimo tamne organe. ; Zatim meso i i narančastu ikru isperemo pod hladnom vodom i narežemo na kockice. ; Oklope školjaka u kojima ćemo poslužiti školjke oribamo i prokuhamo u vodi 5 minuta. ; U zdjelu s mozzarellom narezanom na kockice dodamo narezano meso školjaka i dobro promiješamo. ; Zatim oklope školjaka nadjenemo žlicom smjese sa sjeckanom rajčicom, žlicom mješavine mozzarelle i mesa školjaka, te ih slažemo u lim za pečenje, kojem smo dno posipali slojem soli da se školjke tijekom pečenja ne preokrenu. ; Školjke posipamo s malo naribanog sira ribanca i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, pod gril, 10-ak minuta. ; Gratinirane školjke stavimo na par listova zelene salare, ukrasimo limunom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu sa sjeckanom rajčicom, dodamo na trakice narezan svježi bosiljak, nekoliko kapi maslinovog ulja, začinimo solju i paprom, te izmiješamo sastojke.
  2. Školjke otvorimo tako što ih držimo sa zaobljenom stranom na dlanu, umetnemo otvarač za kamenice između polovica oklopa u blizini šarke i rastvorimo je.
  3. Pomoću žlice odvojimo meso od mišića ispod mesa u donjem oklopu. Meso izvadimo, a prstima odstranimo tamne organe.
  4. Zatim meso i i narančastu ikru isperemo pod hladnom vodom i narežemo na kockice.
  5. Oklope školjaka u kojima ćemo poslužiti školjke oribamo i prokuhamo u vodi 5 minuta.
  6. U zdjelu s mozzarellom narezanom na kockice dodamo narezano meso školjaka i dobro promiješamo.
  7. Zatim oklope školjaka nadjenemo žlicom smjese sa sjeckanom rajčicom, žlicom mješavine mozzarelle i mesa školjaka, te ih slažemo u lim za pečenje, kojem smo dno posipali slojem soli da se školjke tijekom pečenja ne preokrenu.
  8. Školjke posipamo s malo naribanog sira ribanca i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, pod gril, 10-ak minuta.
  9. Gratinirane školjke stavimo na par listova zelene salare, ukrasimo limunom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.83
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: