Gratinirane kamenice

  • 30 min
  • 2 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Gratinirane kamenice
Saznajte kako pripremiti gratinirane kamenice u našem video receptu.

Neki kažu da svježe kamenice možemo držati u hladnjaku još dan-dva, dok se drugi protive tomu jer hladnoća u hladnjaku ubija školjke odmah, i oni kažu da ako se svježe kamenice zamotaju u vlažni ručnik i drže na sobnoj temparaturi, mogu biti žive još tjedan dana. Mi to ne znamo, ali zato znamo pripremiti kamenice. Pogledajte kako!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U ugrijanu tavicu za umake stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  2. Zatim dodamo odmrznuti špinat, posolimo ga, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i ostavimo da kuha na laganoj vatri.
  3. Za to vrijeme naribamo sir parmezan i otvorimo kamenice tako da školjku položimo oblom stranom na kuhinjsku krpu, uguramo nož između gornje i donje strane, te prerežemo tetivu koja ih spaja.
  4. Zatim nož gurnemo dublje i zakrenemo ga te otvorimo školjku.
  5. Iz oblog dijela školjke procijedimo sok u posudu.
  6. Nakon 10-ak minuta kuhanja špinata, ulijemo procijeđeni sok od školjaka, promiješamo i maknemo s vatre.
  7. Meso kamenica stavimo u obli dio školjaka, premjestimo ih u vatrostalnu posudu na podlogu od krupne morske soli, kako bi ostale ravne, nadjenemo ih umakom od špinata, izdašno posipamo naribanim parmezanom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200 - 220°C, pod gril, 3-4 minute.
  8. Kad su se kamenice zapekle izvadimo ih iz pećnice i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: