Gratinirane paprike s tjesteninom

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Gratinirane paprike s tjesteninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane paprike s tjesteninom.

Energetska vrijednost 100 g svježe crvene paprike iznosi 20 kcal i izuzetno je bogata vitaminima i mineralima, a u ovom receptu ćemo ju obogatiti s rajčicama, sirom, tjesteninom i još koječim te zapeči u pećnici.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Paprike operemo, prepolovimo, očistimo od koštica i peteljki te rasporedimo u vatrostalnu posudu, listiće bosiljka nasjeckamo, sir naribamo, luk nasjeckamo, a rajčice narežemo na kockice.
  2. U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
  3. Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, narezanu rajčicu, posolimo, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri.
  4. Nakon 10-ak minuta kuhano i ocijeđeno tijesto premjestimo u tavu s rajčicom i lukom, dodamo kapare, sjeckani bosiljak, promiješamo i maknemo s vatre.
  5. Dobivenom mješavinom nadjenemo prepolovljene paprike, posipamo ih naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta.
  6. Gotove paprike začinimo paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: