Gratinirane školjke sa začinskim biljem

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Gratinirane školjke sa začinskim biljem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane školjke sa začinskim biljem.

Dagnje su bogate omega-3 masnim kiselinama, ali sadrže i veliku količinu zasićenih masnih kiselina, a uz dodatak začinskih trava i još nekih sastojaka čine ukusnu morsku deliciju.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk nasjeckamo, a listiće majčine dušice natrgamo.
  2. U ugrijanu tavu ulijemo 2 žlice maslinovog ulja, dodamo maslac i pričekamo da se rastopi.
  3. Zatim dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri 2-3 minute.
  4. Za to vrijeme u drugu ugrijanu tavu ulijemo bijelo vino, dodamo školjke, posolimo, posipamo s 2/3 sjeckanog peršina, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
  5. Potom u tavu s lukom dodamo krušne mrvice, listiće majčine dušice, preostali sjeckani peršin, mljevenu čili papričicu, začinimo solju i paprom, promiješamo i pržimo na laganoj vatri 1 minutu, stalno miješajući te maknemo s vatre.
  6. Kuhane školjke premjestimo u prikladnu posudu i odstranimo one koje se nisu otvorile, a dno lima za pečenje prekrijemo slojem soli kako bi školjke ostale u vodoravnom položaju.
  7. Školjke otvorimo i dio s mesom rasporedimo preko soli, nadjenemo ih smjesom luka i krušnih mrvica te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 5 minuta.
  8. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: