Gratinirani file bijele ribe na posteljici od mrkve

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Gratinirani file bijele ribe na posteljici od mrkve
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani file bijele ribe na posteljici od mrkve.

Pečeni fileti bijele ribe na posteljici od mrkve, a preko njih aromatična zapečena smjesa od krušnih mrvica, peršina, češnjaka, maslinovog ulja, ... Svakako probati!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Filete bijele ribe očistimo od preostalih kostiju, narežemo ih na manje odreske i posolimo, češnjak protisnemo, naranču ocijedimo, a mrkvu očistimo i narežemo ju na kolutiće.
  2. U tavu stavimo kolutiće mrkve, ulijemo polovicu narančinog soka i povrtnu juhu, posolimo, dodamo maslac, uključimo vatru i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
  3. Za to vrijeme u blender stavimo krušne mrvice, dodamo polovicu sjeckanog peršina, senf, protisnuti češnjak, ulijemo preostali narančin sok, 100 ml maslinovog ulja, začinimo solju i paprom, poklopimo i izradimo smjesu.
  4. Kuhanu mrkvu malo ocijedimo i rasporedimo ju po dnu vatrostalne posude, preko nje složimo odreske ribljih fileta, nadjenemo ih pripremljenom smjesom od krušnih mrvica, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta.
  5. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 9
Rating: 3.56
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: